e
Banner

Etiketler: mehmet büyükekşi



İhracatçı 1 ayda 55 bin kişi istihdam edecek!



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıların 2012 yılı 3'üncü çeyrek gerçekleşmeleri ile 4'üncü çeyrek beklentilerine yönelik anket sonuçlarını açıkladı.





49 ülke, bölgesel ortaklık için İstanbul’da buluşacak


Yayın: 12-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi bölge ülkeleri arasındaki işbirliğini artırmak için 49 ülkeden üst düzey yöneticileri İstanbul’da buluşturacak.





TİM: Sanayiyi ihracat sürüklüyor



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2012 Kasım ayında artan sanayi üretiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mehmet Büyükekşi, sanayiyi ihracatın sürüklediğini de vurguladı.





İhracat ve lojistikte başarı için LOJİSTİK KANUN



2012 yılında Cumhuriyet tarihinde yeni bir rekora imza atan ihracatçıların lojistik ibresi yeni açılımları işaret ediyor. Lojistik sektörünün dış ticaretteki artış hızına yetişememesinin ihracatçılar için büyük bir sorun oluşturduğunu düşünen Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye göre ise başarının formülü apaçık ortada.




Elektrik-elektronik ihracatında ödül rekoru Vestel ve Arçelik'te



Türkiye’nin teknolojideki gücünü temsil eden elektrik-elektronik, makine ve bilişim sektörü, en başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. 2012’de ihracatını 10 milyon doların üzerine çıkarmayı başaran 60 firma ödül almaya hak kazanırken Vestel ve Arçelik, en fazla ödül alan şirketler oldu.




40,5 milyar dolarlık ihracata yıldız yağmuru


Yayın: 15-03-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) 2012 ihracatının yıldızlarını ödüllendirdi.




İhracatta ve lojistikte kazan-kazan dönemi başlamalı


Yayın: 26-03-2014
Kategori: Ekonomi Gündemi

Yaptıkları İhracatçı Eğilim Anketi’ne göre ihracatçıların %75,8’inin uygun maliyet ve ihtiyaca uygun taşıma modu konusunda lojistik firmalarının yönlendirici olmalarını, %40.6’sının kurumsal yapılanma ve %35.4’ünün entegre hizmetler beklediğini söyleyen Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Lojistik firmalarının ihracatçıdan gelen benzeri geri dönüşleri dikkate alarak daha kazan-kazan çözümler geliştirmesini bekliyoruz” dedi. 




TİM Başkanı: Yeni pazarlar Türkiye'ye fayda sağlayacak



TİM Başkanı Büyükekşi, Türk ihracatçısının komşu ve çevre pazarlardaki sıkıntıları aşmak adına yeni pazarlar üzerine çalışma yapmasının fayda sağlayacağını söyledi.




ABD'ye ihracat artıyor


Yayın: 06-02-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye'nin geçen yıl ABD ile ticaretinde ihracatın ithalatı karşılama oranı yaklaşık yüzde 58'e yükseldi.




Lojistikte 3 ana soruna çözüm arayışı başladı


Yayın: 05-02-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, lojistik sektörünün yaşadığı üç temel sorun olan; gümrüklerdeki fazla mesai ücreti, kurumlar arası çalışma saati uyumsuzluğu ve iç gümrüklerle ilgili sorunların çözümü için Ulaştırma Koordinasyon Kurulu kuracaklarını açıkladı. 
 
zirve_banner